• 001d_fasade6.jpg
  • 021_Tannleger_oslo_sentrum.jpg
  • 040_Tannlege_Oslo_sentralt.jpg
  • 045_temoor-ilyas-godetenner.jpg
  • 053-Mari-01.jpg
  • 055---Tannlege-Ombudstvedt.jpg

Hva er karies?

Karies er det samme som «hull i tennene» eller tannråte. Karies kommer av at bakterier i belegg på tennene danner syre ved å forbrenne sukker. Syren gir et fall i pH som medfører oppløsning av tann-emaljen. Hvis bakteriebelegget/plakket får sitte for lenge på tannoverflaten, kan karies utvikles. Karies forekommer ofte enten på grunn av hyppig sukkerinntak eller dårlig tannhygiene. 
 
Sukrose (vanlig sukker) er det mest kariogene karbohydratet. Deretter følger sukkertyper som fruktose, glukose og stivelse. Laktose, som man finner i meieriprodukter, er en lite kariogen sukkerart. Kunstige søtningstofferstoffer, som sorbitol og aspartam, medfører svært liten risiko for karies.
 
Tannemaljen kan oppløses uten at det nødvendigvis er synlig med det blotte øyet. Derfor er det viktig med er god munnhygiene, et sunt kosthold, og jevnlig kontroller hos tannlegen.
 
karies tannlege oslo 
 


Tannlege Oslo: godetenner as - vi tar vare på tannhelsen din! Vi holder til sentralt i Oslo sentrum og det er lett å finne vårt tannlegekontor ved Tinghuset i Oslo sentrum. Klikk på lenken for å finne åpningstider og annen kontaktinformasjon (blant annet kart og rutetider for kollektivtransport). Du finner også annen nyttig informasjon for din tannhelse her på våre sider. Er det noe vi kan hjelpe deg med, så ta kontakt med oss og bestill en time. Det er viktig med regelmessig sjekk av tennene. Vi tilbyr også studentrabatt om du er student i Oslo eller i en annen by.
     BESTILL TIME NÅ PÅ TELEFON 22 20 43 81
C J Hambros plass 7
0164 OSLO

Telefon: 22 20 43 81
Tjenester
Undersøkelse
Mistet fylling
Hjelp mot tanngnissing